Philagro se wenformule vir Afrikaanse landbou

Okt 18, 2021

As een van die leiers in die strewe om die landbou in Afrika ten goede te verander, is Philagro se filosofie beskeie eenvoudig, maar uiters effektief.

Henk van der Westhuizen, die besturende direkteur van die onderneming, sê Philagro se visie is om werklike waarde toe te voeg tot die landbou in Afrika deur kwaliteit landbouprodukte te lewer en uitstekende diens te lewer; vandaar die slagspreuk: produkte wat werk van mense wat omgee.

Ondanks die uitdagings wat vandag te kampe het, is die vooruitsigte vir die landbousektor in Afrika merkwaardig positief. Volgens die verslag van die “Agriculture Outlook 2018-27” van die VN se Voedsel- en Landbou-organisasie (FAO), sal die sektor sterk groei ondergaan, en die gewasproduksie in Afrika suid van die Sahara sal na verwagting met 30% styg oor die volgende dekade. Boonop word verwag dat groter toegang tot innoverende tegnologieë die ontwikkeling en toepassing van slim boerdery tegnieke sal ondersteun.

‘N Goeie voorbeeld van hierdie tegnologie is Philagro se uitgebreide reeks beproefde produkte wat nou beskikbaar is om aan die behoeftes van boere in die Suider -Afrikaanse streek te voldoen. Kommersiële en kleinboere het nou toegang tot totale gewasoplossings met die nuutste onkruiddoders, plaagdoders, swamdoders, aalwurmdoders, miticides, plantgroeireguleerders en veevoer. Die meeste produkte wat deur Philagro versprei word, is baie bekend in die landbouwêreld en het bewondering en respek verdien in die moeilike wêreld van landboumiddels.

Philagro het ‘n wye reeks registrasies verkry teen baie van die hardnekkigste plae op belangrike groentegewasse, soos die moderne aktiewe bestanddeel pyridalyl in SumiPleo®. Hierdie produk het ‘n paar uitstekende voordelige eienskappe wat dit onderskei van chemikalieë wat geneig is tot plaagweerstand. SumiPleo® is ‘n bloubandproduk en is relatief veilig ten opsigte van soogdiere en voëls, en baie spesifiek vir die bestryding van sekere insekplae, soos Lepidoptera of motlarwes, blaarmyners en blaaspootjies. Dit is veilig teen vyande van insekplae, soos parasitiese en roofwespies, asook ander voordelige organismes, soos erdwurms en bye.